Dana 19. srpnja 2022. godine u Imotskom  je održana 13. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uz prisustvo direktora Hrvatske turističke zajednice Kristjana Staničića. Prije početka sjednice okupljene članove Turističkog vijeća pozdravili su župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić. Na sjednici su članovi vijeća, između ostalog, usvojili izvješća o poslovanju Hrvatske turističke zajednice u 2021. godini, kao i Izvješće direktora Hrvatske turističke zajednice za prošlu godinu.

Uz izvješća te izmjene i dopune ključnih strateških dokumenata, članovi Turističkog vijeća su na sjednici u Imotskom usvojili i Odluku o odabiru projekata lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022

Nastavno na dodjelu sredstava iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent, 20 regionalnih turističkih zajednica raspisalo je javne natječaje za dodjelu sredstava na koje je pristiglo ukupno 387 prijavljenih projekata lokalnih turističkih zajednica. Nakon evaluacije svih prijava predložena je dodjela gotovo 15 milijuna kuna za ukupno 300 projekata lokalnih turističkih zajednica, a tu je odluku danas usvojilo i Turističko vijeće. Podržavat ćemo i nadalje sve projekte koji potiču daljnji razvoj turizma na kontinentu i nedovoljno razvijenim područjima jer na taj način pozitivno utječemo na cjelogodišnji turizam, snagu turističkog brenda naše zemlje, kao i na kvalitetu ukupne turističke ponude Hrvatske“, izjavio je direktor Staničić.

Ravnomjerni turistički razvoj jedan je od strateških ciljeva postavljenih u Strategiji razvoja održivog turizma. Kroz Fond za nedovoljno razvijene turističke zajednice i Fond za udružene turističke zajednice ukupno je dodijeljeno 40 milijuna kuna upravo za razvoj novih proizvoda te projekte i programe na turistički nedovoljno razvijenim područjima koji će doprinijeti ostvarenju strateškog cilja. Splitsko – dalmatinskoj županiji iz ova dva Fonda dodijeljeno je više od 2 milijuna kuna za projekte kojima će se povećati atraktivnost područja te time stvoriti novi motivi dolaska turista“, poručila je ministrica Brnjac te dodala kako je TZP Imota u ovoj godini zabilježila bolje rezultate u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, što je rezultat kontinuiranog rada na podizanju kvalitete i vidljivosti turističke ponude.

Turistička zajednica grada Đakova u suradnji s Gradom Đakovom je u mjesecu travnju 2022. godine prijavila događaj 56. Đakovački vezovi na JAVNI NATJEČAJ za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. s područja Osječko-baranjske županije iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Odlukom Turističkog vijeća HTZ-a sa 13. sjednice održane 19. srpnja 2022. godine, 56. Đakovačkim vezovima dodijeljena je potpora u visini 270.000,00 kn što je među najvišim odobrenim iznosima potpore.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica
Foto: Moje Đakovo