Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković je na jučerašnjoj konferenciji za medije predstavio novi paket mjera u borbi s koronavirusom. Kazao je da je broj dnevno zaraženih, nakon što se gotovo prepolovio od početka do kraja rujna, od početka listopada ponovno počeo rasti te je jučer premašio 4000. Podsjetio je na kontinuirano upozorenje da dolazak jeseni pogoduje širenju virusa, onom drugom valu o kojem smo govoriti na proljeće te istaknuo da odgovornim ponašanjem štitimo jedni druge. Ove mjere će stupiti na snagu u subotu 28. studenoga i trajat će do 21. prosinca

Novi paket mjera uključuje i obustavu rada ugostiteljskih objekata. Obustavlja se rad ugostiteljskih objekata, osim hotelima i kampovima koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, a određenim ugostiteljskim objektima dozvoljena je priprema i dostava hrane koja se obavlja pod uvjetom pridržavanja svih protuepidemijskih mjera. Osim što ćete moći naručiti dostavu hrane, moći ćete i osobno preuzeti hranu ispred restorana.

Kliknite ovdje i možete pronaći popis restorana u Đakovu koji dostavljaju hranu te gdje također možete preuzeti hranu ispred restorana.

Popis svih mjera možete pročitati ovdje, a uskoro donosimo i cijelu Odluku.

Foto: Pizzeria Slavonija