Stigao je drugi poraz đakovačkih odbojkašica ove sezone. Kako su i najavili, subotnja utakmica u Višnjevcu bila je jedan od najvećih ispita u tekućoj sezoni. Ispit koji nisu uspjeli položiti. Ipak, uzeli su bod koji će im biti vrlo važan u borbi za naslov, budući da su Vinkovčanke pobijedile Koloniju i zasjele na vrh. U tom će slučaju o prvaku najvjerojatnije odlučivati međusobni dvoboj Đakovčanki i Vinkovčanki koji je na rasporedu početkom travnja. 

Odličnu se utakmica u subotu igrala u Višnjevcu. Prva dva seta gledali smo fantastičnu odbojku đakovačkih odbojkašica. Prijem je bio solidan, blok odličan, cure su se držale plana i sve je išlo u jednome smjeru. A onda je došao treći set koji su prepustile domaćinu… Domaće odbojkašice tada se bude i pokazuju više želje i motiva za pobjedom. Nošene velikom podrškom s tribina ne dopuštaju Đakovčankama da se vrate u susret, izjednačuju rezultat na 2-2 i donose lutriju petog seta. U petom setu također toplo-hladno. Bolje otvaraju domaće cure, potom Đakovčanke prelaze u vodstvo da bi na kraju odbojkašice Ferivija uspjele zasluženo doći do preokreta i osvojiti dva bitna boda koja ih drže u utrci za naslov prvakinja. 

Na Đakovčankama je sada da pokušaju analizirati sve ono dobro i loše i da se pripreme za idući vikend i domaću utakmicu protiv fenjeraša, Vallis Auree iz Požege.

Prva B HOL – istok: ŽOK Ferivi Višnjevac 3-2 OK Đakovo (18-25, 18-25, 25-22, 25-20, 15-12)

K Đakovo: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Mirta Čota, Ana Zrakić, Josipa Radoš, Anela Gajić, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Ivna-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Nikol Marošević, Marija Verhas, Petra Lukić i Josipa Rotim. Trener: Vjeko Barišić

Izvor|Foto: OK Đakovo