U subotu 9. travnja đakovačke odbojkašice odigrale su domaću utakmicu protiv ekipe iz Vinkovaca, direktnog suparnika u borbi za prvo mjesto. Đakovčanke su slavile rezultatom 3-2, ali do kraja prvenstva ne ovise same o sebi i može se dogoditi da izgube prvo mjesto do kojega su došle ovom pobjedom.

Nakon više od dva sata atomske borbe, đakovačke su odbojkašice upisale drugu pobjedu protiv odlične ekipe Vinkovaca u ovoj sezoni. Igralo se set za set, a onda su u lutriji petog seta, na razliku poena uspjeli doći do toliko željene pobjede kojom su dokazali da su, kada igraju kako znaju, Đakovčanke najbolja ekipa lige.

Đakovčanke igraju još jednu utakmicu protiv Našica, dok Vinkovci igraju još dvije (odgođena s Lingom i zadnje kolo protiv Ferivija). Naime, ukoliko Vinkovci obje utakmice riješe rezultatom 3-0 u svoju korist, a Đakovčanke istim rezultatom pobijede u Našicama, Vinkovci će na kraju uzeti prvo mjesto i playoff za Prvu ligu jer će u zbroju setova biti za samo jedan set uspješniji.

“Dakle, trenutno ne ovisimo o sebi već nade polažemo u preostale dvoboje koji će na koncu odlučiti o prvaku. Ipak, mi smo iznimno ponosni na naše djevojke, trenere, upravu i sve naše simpatizere i djecu našega kluba koji su ove sezone napravili ogroman posao i pomak. Đakovo je kao mala sredina ponovno u prilici igrati Prvu hrvatsku odbojkašku ligu.”, poručuju iz OK Đakovo.

Prva B HOL – istok: OK Đakovo 3:2 ŽOK Vinkovci (25-15, 16-25, 25-19, 20-25, 18-16)

OK Đakovo: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Ana Zrakić, Josipa Radoš, Anela Gajić, Matea Ćato, Ivna-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Nikol Marošević, Marija Verhas, Ana Tilman, Petra Lukić i Josipa Rotim. Trener: Vjeko Barišić

Izvor|Foto: OK Đakovo