Utakmicom odigranom 23. travnja u Našicama završio je ovosezonski put đakovačkih odbojkašicac u Prvoj B hrvatskoj odbojkaškoj ligi – istok. Nažalost, nisu uspjele doći do pobjede i osigurati kvalifikacije za Prvu hrvatsku odbojkašku ligu. Našice su ovoga puta bile razigranije i raspoloženije, a Đakovčanke su odigrale lošu i nervoznu utakmicu. Pale su pod pritiskom i nisu nalazili rješenja u ključnim trenutcima. Svakako, treba spomenuti i izostanak Nikol Marošević i Anele Gajić, a upravo su konstantni izostanci tijekom sezone bili njihov najveći protivnik.

Situacija je u konačnici jasna, Vinkovci su s jednom pobjedom više izborili kvalifikacijski turnir. Iako su ih Đakovčanke ove sezone u oba navrata pobijedile, “prosipale” su bodove tamo gdje nisu smjele i to ih je u konačnici koštalo.

„Nećemo puno žaliti, drugo mjesto sa oskudnim sredstvima i uvjetima poput naših je vrlo dobar rezultat i na tome ćemo nastojati graditi daljnje projekte. Našičankama čestitamo na pobjedi.“, poručuju iz OK Đakovo.

Prva B HOL – istok: ŽOK Našice – OK Đakovo: 3-1 (25-21, 14-25, 25-21, 25-16)

OK Đakovo: Maja Maričić, Dorotea Habijanec, Ana Zrakić, Josipa Radoš, Barbara Mađarević, Matea Ćato, Ivna-Marija Ćorić, Lucija Mrkić, Marija Verhas, Ana Tilman i Petra Lukić. Trener: Vjeko Barišić

Izvor|Foto: OK Đakovo