Unatoč mjerama Stožera Civilne zaštite RH odbojkašice Đakova su kao sudionice prvoga ranga natjecanja otputovale u Zadar gdje se od 15. do 17. siječnja igra juniorsko prvenstvo Hrvatske. Đakovčanke su u skupini s Pulom i zagrebačkim Olimpikom.

Prvoga dana natjecanja (petak) đakovačke su odbojkašice odigrale dvije utakmice: prvu protiv Pule, a drugu protiv Olimpika.

ĐAKOVO – PULA  0:2 (10:25; 17:25)

Na otvaranju turnira, u svojoj prvoj utakmici, đakovačke su odbojkašice doživjele poraz. U prvom setu nisu se najbolje snašle tako da su Puležanke do prvoga seta došle lakše od očekivanoga. Visokih 25:10 dalo im je dodatni impuls da u drugom setu dođu do konačne pobjede. Đakovčanke su u drugom setu igrale puno bolje nego u prvom, ali ni to nije bilo dovoljno za osvajanje seta. U završnici drugoga seta igračice Pule imale su više koncentracije, bile su bolje u bloku i servisu što im je na kraju donijelo zasluženu pobjedu.

OLIMPIK – ĐAKOVO  2:0 (25:17:25:13)

I u drugom susretu Đakovčanke su upisale poraz. Odmah na početku nisu se najbolje snašle, loše su primale servise i teško su prolazile protivnički blok. Zagrepčanke su na otvaranju povele 5:0 i tako stekle sigurnost u igri. Kod 11:3 trener Vjeko Barišić pozvao je minutu odmora koja je donekle pomogla đakovačkim odbojkašicama jer su uhvatile kakav-takav ritam igre i do kraja seta uspjele doći do 17 poena.

I u drugom setu vidjeli smo dominaciju Olimpika. Nakon početnih 2:1 protivnice su došle do 4:1 i tada se počeli stvarati prednost. Brzo su igračice Olimpika došle do vodstva 15:8 nakon čega su se đakovačke odbojkašice jednostavno predale. Na kraju uvjerljivih 25:13 za konačnih 2:0 i pobjedu Olimpika.

S dva poraza Đakovčanke su posljednje treće u skupini E i u sutrašnjem će programu igrati za plasman od 17. do 23. mjesta. Protivnice će im biti Dubrovnik i najvjerojatnije ekipa Gorice.

Za ekipu Đakova nastupile su: Anela Gajić, Zdenka Babić, Dorotea Habijanec, Lucija Mrkić, Neva Bušić, Lucija Weh, Elena Vidović, Ana Zrakić, Lara Posavčević, Marija Tilman, Ana Tilman, Josipa Rotim. Treneri: Vjeko Barišić i Zvonimir Božić.

Izvor: DJ Sport/Miro Šola