U sklopu 17. kola Treće HNL Istok na Pazarištu je odigran derbi Đakovštine između domaćina HNK Đakovo Croatije i Zrinskog iz Jurjevca, a uspješniji su bili gosti koji su slavili rezultatom 2-0 pogotcima Kovačevića iz jedanaesterca u 5. te Ždinjaka u 61. minuti.

Očita pogrešna procjena kod dosuđivanja kaznenog udarca jedna je od najključnijih pogrešaka suđenja, a kada se ona dogodi u ranoj fazi susreta, preciznije na samom otvaranju u 5. minuti, itekako može usmjeriti susret što je bio slučaj u ovoj utakmici.

Možda je glavni arbitar procijenio da je riječ o kaznenom udarcu, ali i suđenje pomoćnog suca također čini krucijalni element dobrog sveukupnog suđenja i suradnja sudačkog tima u kritičkim situacijama je od neprocjenjive važnosti.

Iz HNK Đakovo Croatije kažu: “Ne, ne tražimo alibije. Bila je ovo generalno slabo izdanje naše momčadi bez obzira na izrazito tanak roster zbog velikog broja izostanaka. Momci koji su nosili crvenoplavi dres trudili su se, pokušavali, ali jednostavno nije išlo. Samo želimo ukazati na neke stvari koje mogu usmjeriti susret. Slučajno? Posve smo uvjereni u to jer da razmišljamo drugačije ovo sve ne bi imalo nikakav smisao.”