PRIJATELJSKU UTAKMICU ODIGRALA DVA KLUBA KOJA SU OBNOVILA SVOJ RAD

RADNIK – SLAVONAC (Đ) 4:3 (3:1)

Vrbica – Igralište Utvaj. Strijelci: 1:9 Ivica Petrić (4.), 2:0 Ivica Petrić (16. – 11 m), 2:1 Tomislav Brkić (29.), 3:1 Vranješević (36.), 4:1 Josip Petrić (62.), 4:2 Josip Brkić (70.), 4:3 Josip Brkić (75.).

RADNIK: Čajkušić, Marko Čapalija, Matej Čapalija, Bošnjaković, Kichaz, Jukić, Marijan Petrić, Vranješević, Kovačević, Josip Petrić, Ivica Petrić. (Još su igrali: Vidrač, Jurić). Trener: Dejan Matijašić.

SLAVONAC (Đ): Begović, Miroslav Brkić, Andrić, Carević, Bibković, Š,it, Markić, Tomislav Birkić, Josip Birkić, Kolar. (Još su igrali: Filip Bibković i Mijatović, Kožul).

Lijepe vijesti ovoga ljeta stižu iz Vrbice i Đurđanaca. Naime, nogometni entuzijasti, nakon što su klubovi Radnik i Slavonac prestali s radom, ponovo su aktivirani i u nedjelju, 26. srpnja, odigrali su prijateljsku utakmicu u Vrbici. I Radnik i Slavonac ove će se natjecateljske sezone uključiti u Ligu Nogometnog središta Đakovo.

Publika željna lokalnoga nogometa vidjela je vrlo dobru utakmicu u kojoj je palo sedam pogodaka.

Već u četvrtoj minuti Vrbičani su došli u vodstvo. Marijan Petrić dugom loptom pronalazi Ivicu Petrića koji sam pred protivničkim golmanom šalje loptu u mrežu. U 16. minuti domaćini su opravdano izborili kazneni udarac. Srušen je Ivica Petrić koji je ujedno bio i realizator za 2:0. Gosti koriste pogrješku domaće obrane i golom Tomislava Birkića postižu svoj prvi pogodak. Igrala se 36. minuta kada je Vranješević pobjegao gostujućoj obrani i sam izašao pred golmana Begovića. Lakoćom je poslao loptu u mrežu za 3:1 što je bio i rezultat prvoga poluvremena.

I u nastavku utakmice domaćini su bili opasniji. Josip Petrić oduzeo je loptu na sredini terena, odigrao dupli pas s Ivicom Petrićem koji bježi dvojici čuvara i lob udarcem postiže svoj treći pogodak. Gosti u završnici utakmice uspijevaju smanjiti rezultat. Josip Birkić zabija dva gola za konačnih 4:3.

Izvor: Miro Šola