PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

4.KOLO

RATAR – BILJE 0:0

Piškorevci – Igralište Kozin trg. Gledatelja: 150. Sudac: Antonio Škrobić (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Gat) i Luka Vidak (Osijek).

RATAR: Barić, Brzaj, Batinić (83. Antunović), Mandić, Vukadin (46. Tomchuk), Nikola Šekerija, Jurinić, Peradinović, Horvat, Brlošić, Peša (82. Sikora). Trener: Hrvoje Piplica.

BILJE: Bošnjaković, Greganović (88. Češčik), Aćimović, Vučak, Marini, Fremec, Maslač, Grlić, Knežević (65. Čalić), Makoter, Sekanić (90. Ranogajac). Trener: Viktor Juričan.

Nogometaši Ratara htjeli su na domaćem terenu doći do nove pobjede, ali ovaj puta im se ispriječila vrlo dobra momčad Bilja. Doduše, Piškorevčani su tijekom cijeloga susreta imali terensku inicijativu, stvarali su prilike, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Tako u prvom poluvremenu izgledne prilike nisu iskoristili dva puta Peša, jednom Batinić.

U drugom poluvremenu ulazi novo Ratarovo pojačanje, mladi Ukrajinac Tomchuk koji je unio živost u domaću igru. Ponovo se nižu prilike. Nikola Šekerija puca iz slobodnoga udarca, a zatim izlazi sam pred golmana Bošnjakovića, ali gostujući vratar dva je puta uspješniji od domaćega napadača. Piškorevačni mogu žaliti jer im je sudac Šrkobić poništio pogodak navodno zbog prekršaja nad golmanom. Ova situacija u najmanju je ruku dvojbena, ali sučeva je zadnja. U samoj završnici mladi Sikora odlično puca glavom, a biljski golman loptu vadi iz gornjega kuta.

Prema prikazanoj igri, Ratar je zaslužio sva tri boda, međutim, njegovi napadači danas nisu imali svoj dan. No, najvažnije je da Piškorevčani nastavljaju skupljati bodove. Sljedeći vikend Ratar ide na gostovanje Croatiji u Velimirovac.

OMLADINAC (J) – SLAVONIJA (P) 0:0

Josipovac – Igralište Drljak. Gledatelja: 300. Sudac: Nikola Dendis (Našice). Pomoćnici: Domagoj Pavlović (Velimirovac) i Marijan Brajnović (Beljevina).

OMLADINAC (J): Brandis, Goran Kristek (80. Josip Batorek), Haršanji, Igor Stuhli, Šlegl, Brkić (64. Habada), Josip Hulak (88. Alen Stuhli), Kerovec, Kvasnovski, Štefančić (70. Doriajn Hulak), Domagoj Hulak. Trener: Domagoj Vragolović.

SLAVONIJA (P): Begović, Perić (54. Marošević), Poljarević, Tadijan, Penava, Vinko, Josip Perak, Gazić, Vranić, Crnojević, Miler (80. Stipanović). Trener: Josip Vranić.

Od susjedskoga derbija vječitih rivala očekivalo se više nego mršavih 0:0. Gosti iz Punitovaca došli su osvojiti bod i u tome su uspjeli.

Zatvorili su igru, odigrali čvrsto ponekad i pregrubo što potvrđuje i šest žutih kartona zarađenih zbog preoštrih startova. Ispočetka su Josipvočani prijetili udarcima izvan kaznenoga prostora (Josip Hulak, Štefančić i Kvasnovski), ali gosti su na vratima imali odličnoga Stjepana Begovića koji je ukrotio sve domaće udarce. S desne strane prijeti Kristek, ali njegov udarac završava pored gola. Isto to čini, samo s druge strane, Igor Stuhli, ali također pored gola. Domaćini pogađaju stativu nakon što je loptu na desetak metara od gola ubacio Kerovec, a glavom puca Josip Hulak. Igor Stuhli probio je lijevu stranu, došao na pet metara od gola i tada neshvatljivo ne dodaje loptu do Brkića koji se sam nalazi na drugoj stativi. Gosti su pokušavali iz kontri ubacujući duge lopte prema Penavi i Gaziću, ali josipovačka obrana s lakoćom je otklanjala te situacije.

Početkom drugoga poluvremena Štefančić izlazi sam pred Begovića, ali punitovački vratar opet je bio spreman. Odbijena lopta dolazi do Kvasnovskoga koji sa sedam metara prebacuje gol. U posljednjih dvadeset minuta igra je splasnula, nije bilo izglednijih prigoda za pogotke. Domaćini kreću na se ili ništa što koriste Punitovčani i na samom kraju dolaze do najbolje prilike na utakmici. Gazić je pobjegao domaćoj obrani, prošao je i golmana Brandisa, iskosa puca prema golu, ali Josipovčane spašava vratnica.

Josipovčani su pokazali više, ali nisu imali raspoloženoga napadača koji bi svladao odličnoga golmana Begovića koji je najzaslužniji za gostujući bod.

Izvor: Miro Šola