Jučer, 8. rujna, odigrani su susreti četvrtfinala Kupa NS Đakovo. Nakon odigranih susreta dobili smo četiri polufinalista koji će nastaviti borbu za trofej: NK “Ratar” Piškorevci, NK “Slavonija” Punitovci, NK “Torpedo” Kuševac, NK “Mladost” Satnica Đakovačka.

U nastavku donosimo rezultate i zapisnike s utakmica:

RATAR – OMLADINAC

Bila je ovo rezultatski najneizvjesnija utakmica četvrtfinala u kojoj su se sastala dva županijska prvoligaša. Spretnijim se na kraju pokazao domaćin, koji pogotkom Ivice Horvata odlazi u polufinale.

 

DRAČICE – SLAVONIJA (P)

Jedine dvije momčada s maksimalnim brojem bodova u 2. ŽNL Đakovo našle su se jedna nasuprot druge u četvrtfinalu kupa.

Slavonija, prošlogodišnji finalist, pokazala je više te s rezultatom 4:2 otišla u polufinale. 

Na poluvremenu su pogotcima Ivana Matkovića iz 32. i 45. minute vodili 2:0. Početkom drugog poluvremena domaćin se pogotkom Ivana Kokalovića iz 49. minute vraća u igru, ali gosti još dvama pogotcima Željka Maroševića potvrđuju pobjedu. Prvi je zabio u 58., a drugi u 77. minuti. Poraz domaćina ublažio je Domagoj Krizmanić iz kaznenog udarca u 84. minuti.

 

ZRINSKI – TORPEDO

Na papiru je najlakši zadatak imala ekipa Torpeda koja je gostovala u Drenju kod Zrinskog, člana Lige NS Đakovo. Ulogu favorita potvrdili su slavivši 6:0.

Dva puta je mrežu domaćina zatresao Josip Antinac, a osim njega zabijali su Alen Liović, Josip Čuić, Luka Bede i Ivano Butor.

 

SLAVONIJA – MLADOST

Već treću godinu zaredom u četvrtfinalu sastaju se isti protivnici i to uvijek s istim ishodom: Slavonija do poluvremena drži nulu, a onda u drugom poluvremenu spremnija i kvalitetnija Mladost dolazi do pobjede.

Poluvrijeme je i jučer završilo rezultatom 0:0 uz dobar odmor domaćina, ali za više nije bilo snage ni kvalitete. 

Kod gostiju na poluvremenu ulaze tri nova igrača te utakmicu odnose na stranu Mladosti.

Za 1:0 zabio je Igor Stuhli, a pobjedu su zatim potvrdili Filip Tomić i dva puta Borna Blažeković.

 

Kup NS Đakovo nastavlja se na proljeće polufinalnim susretima:

NK “Slavonija” (P) – NK “Ratar”
NK “Torpedo” – NK “Mladost”

 

Igor Kretonić
Foto: NK Ratar Piškorevci