DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

2.KOLO

KA OSIJEK – ĐAKOVO 67:83

(18:27; 26:17; 15:22; 8:17)

Osijek – Sportska dvorana Jug II. Suci: Boris Hartman (Osijek), Đorđe Maksimović (Borovo) i Nebojša Radojčić (Borovo). Opunomoćenik HKS-a: Goran Vrh (Vinkovci).

KA OSIJEK: Vojedilov 13, Ivanišić 6, Novak 5, Miličević 10, Jurić 7, Pudar 2, Krišto 2, Zec, Pušić, Gerber 12, Jelenić 10. Trener: Goran Kramarić.

ĐAKOVO: Škrinjarić 27, Kelava 2, Lončarić, Matej Češkić 13, Ćorić 4, Namjesnik, Pavlović, Mihovil Češkić, Turalija 22, Šušak 2, Karlović 13. Trener: Marijan Petrović.

Poučeni prošlogodišnjim iskustvom, đakovački košarkaši utakmicu protiv mladih osječkih „akademičara“ shvatili su ozbiljno te su upisali očekivanu drugu prvenstvenu pobjedu. Doduše, u prvih dvadeset minuta, igrači trenera Marijana Petrovića pomalo su podcijenili protivnike te su na veliki odmor otišli izjednačeni (44:44). Prvu četvrtinu Đakovčani su dobro otvorili i riješili ju u svoju korist (27:18). Gosti su iskoristili prednost na centarskim pozicijama, tako da je nerješiva enigma bio Nikola Turalija koji je samo u prvoj četvrtini ubacio sedam poena. Mladi Osječani bolje igraju u drugoj četvrtini te utakmicu dovode u egal. U tim trenutcima, Filip Škrinjarić igrao je simultanku protiv Osječana ubacivši 11 od ukupno 17 đakovačkih poena. U osječkim redovima, najraspoloženiji je bio Vojedilov s ubačenih sedam poena.

Očito da je trener Petrović na odmoru imao što reći svojim igračima koji su u nastavku utakmice igrali puno bolje i na kraju došli do visoke pobjede. Početkom treće četvrtine, raspoloženom Turaliji (13 poena) pridružio se i Marko Karlović sa šest poena. U posljednjoj četvrtini, Đakovčani su mirno priveli utakmicu kraju i upisali drugu pobjedu.

Najbolji na terenu bio je dvojac Škrinjarić – Turalija, ujedno i najbolji strijelci utakmice: Škrinjarić 27 i Turalija 22. U osječkim redovima, najbolji je strijelac bio Vojedilov, a treba spomenuti i Ivana Miličevića (prije početka prvenstva iz Đakova prešao u KA Osijek) koji je ubacio 10 poena.

Ovom pobjedom Đakovčani nastavljaju sa zacrtanim planom, a već sljedeće nedjelje očekuje ih prvo značajnije iskušenje. U Đakovo dolazi momčad Belišća.

Izvor: Miro Šola