Ministarstvo unutarnjih poslova planira upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2023./2024. godini.

Također, Policijska škola „Josip Jović“ upisuje 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024. Tim povodom je Policijska uprava osječko-baranjska danas u Đakovu, u vremenu od 10 do 12 sati, organizirala Dan otvorenih vrata kako bi mladima i ostalim sugrađanima prezentirala rad policije.

Svoj rad prezentirali su različiti rodovi policije te se tako na sedam štandova mogla vidjeti oprema i tehnika koju policija koristi svakodnevno u svome radu kao što je prevencija, specijalna i interventna policija, prometna policija, kriminalistička policija-tehnika, protueksplozivna jedinica i granična policija.

Osim što su posjetitelji razgledali opremu, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata bio prigoda za druženje policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.

Više informacija o natječajima možete pogledati na linkovima
 
Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka

Natječaj za upis učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole „Josip Jović“

PU osječko-baranjska: Službeno priopćenje za javnost
Foto: PU osječko-baranjska