Košarkaški klub „Đakovo“, u subotu je, 18. kolovoza, u okviru Đakovačkoga ljeta, bio organizator Decathlon Street „ Đakovo 2018.“ koji je održan na Strossmayerovom trgu. U cjelodnevnom košarkaškom ambijentu uživali su mnogobrojni Đakovčani koji su mogli vidjeti sve čari ulične košarke. Đakovački košarkaši još su jednom pokazali zavidnu organizacijsku sposobnost, a ovaj će događaj biti upisan i kao dan kada je hrvatska košarkaška reprezentacija U – 16 u Novom Sadu osvojila titulu Europskoga prvaka. A malo je nedostajalo da i đakovačka košarka u tome „ima prste“. Naime, na širem popisu reprezentacije nalazila su se i naša dva bivša sugrađanina – Franko Jurić i Jakov Marijanović, ali nažalost, nisu se uspjeli nametnuti hrvatskom izborniku.

No, subotnjim turnirom đakovački su košarkaši najavili i novu sezonu u kojoj će nastupiti u Prvoj košarkaškoj ligi.

Za regularnost natjecanja brinuo se sudački par Marija i Ivan Kelava.

Program Decathlon Street Basketa počeo je u ranim jutarnjim satima, točnije u 9:00 sati, kada je trener Davor Lončarić odradio pokazni trening s najmlađim uzrastima đakovačkih košarkaša.

Nakon toga, uslijedilo je natjecanja djevojaka i juniora. U konkurenciji košarkašica nastupile su dvije ekipe: STELINE POBOČNICE (Rajić, Krajnović, Gal) i LEPTIRIĆI (Mićan, Jančikić, Pralas). U dva basketa bolje su bile Steline pobočnice rezultatom 15:2 i 15:7.

Juniorska konkurencija brojila je šest momčadi: LABRON (Miholjek, Kukučka, Namjesnik, Pavlović), ALIGATORI (Knez, Dragić, Obradović, Mijakić), STRAHINJE (Ugarković, Mršić, Spajić, Ćurić), NOJEVA NEBESA (Šušak, Hajduković, Gal, Kataj), EURO BOYZ (Mandarić, Čupić, Lucas Češnik, Antonio Čupić) i WARIORS (Vujnović, Jančikić, Gabrijel Češnik).

Nakon razigravanja u dvije skupine, u finalu su se našli EUROBOYZI i LABRON. „Labronovci“ su bili uvjerljivi rezultatom 21:7. U utakmici za treće mjesto NOJEVA NEBESA bila su bolja od ALIGATORA s tijesnih 15:13.

U kategoriji juniora prvo mjesto pripalo je Davidu Kataju koji je tek u trećoj seriji bio bolji od drugoplasiranoga Marina Namjesnika. Kataj je u završnoj seriji ubacio četiri, a Namjesnik tri trice. Osim njih dvojice, u natjecanju su nastupili i: Mislav Miholjek (2/10), Gabrijel Češnik (2/10), Marko Čulo (1/10) i Lucas Češnik.

U seniorskoj konkurenciji „zlatna ruka“ postao je Mihovil Milanović s ubačenih šest od deset trica. Iza njega s pet ubačaja poredali su se: Goran Martinović, Tomislav Kelava i Luka Šarić. Četiri ubačaja ostvarili su Kristijan Vladović i Antun Hrkač, a na dodatne treninge morat će Danijel Knežević (1/10), Željko Brdarić (1/10), Ivan Kelava (1/10). „U ništa“ bacao je Neven Čupić.

„Šećer  na kraju“ donijelo je šest seniorskih momčadi: FS BLONDIE (Kristijan Vladović, Nikola Jurić, Franko Jurić, Antun Hrkač), SPURS (Danijel Knežević, Damir Burilo, Željko Brdarić, Mihovil Milanović), 6,75 (Tomislav Kelava, Neven Čupić, Goran Martinović, Luka Šarić), ŠIMIČEVIĆI (Palla, Marko Patrun, Borna Patrun, Spajić), LETEĆI MEDVJEDIĆI (Petričušić, Ratković, Babić, Janković) i CB SENSE (Stjepan Hajduković, Blažević, Ivan Car, Ante Grbeša).

U finale su, nakon natjecanja u dvije skupine, došli 6,75 i Frizerski salon Blondie. U uzbudljivoj završnici tricom Kristijana Vladovića Blondie su došli do pobjede 21:19. U borbi za treće mjesto Caffe bar Sense bio je bolji od Letećih medvjedića rezultatom 21:16.

 

Izvor: Miro Šola