Da se ne zaboravi – još jednu godinu za redom ta snažna poruka poslana je jučer iz Hrvatskog doma s istoimenog programa posvećenog civilnim žrtvama Domovinskog rata i hrvatskim braniteljima. Program je održan u organizaciji Grada Đakova, Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine i Koordinacije braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Programu u dvorani Hrvatskog doma prethodilo je otkrivanje spomen obilježja na Gradskom groblju. Na inicijativu Odbora za branitelje Grada Đakova i Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine, Grad Đakovo postavio je spomen ploču kojom se odaje počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Spomen ploču otkrili su gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i predsjednica Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine Marijana Adrić.

Vijence su potom položili i svijeće zapalili predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Đakovštine Zorica Balog s Marijanom Adrić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović Ante Deur i izaslanica ministra hrvatskih branitelja Ivanka Bušić. Vijenac su položili i izaslanik Osječko-baranjske županije i župana Ivana Anušića Ante Blažević te gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić s gradskim vijećnicima Franjom Milkovićem i Ivicom Sliškovićem. Svijeće su zapalili izaslanik zapovjednika vojarne 3. gardijske brigade Kune Đakovo Zdenko Tomas, predstavnici PP Đakovo i udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Prigodnu molitvu izrekao je župnik župe Svih svetih Tomislav Ćorluka koji je i blagoslovio spomen obilježje. Hrvatsku himnu otpjevale su Bećarine.

Tijekom programa u Hrvatskom domu prikazane su fotografije poginulih hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu. Prisutnima su se obratili predsjednica Udruge civilnih žrtava Domovinskog rata Đakovštine Marijana Adrić, gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić i izaslanik predsjednice RH Ante Deur. Svi su poslali istu poruku – ne zaboraviti! U programu su nastupili TS Zvona, Bećarine, ŽPS Skladovke, Glazbena škola Arija te učenici Gimnazije Antuna Gustava Matoša Đakovo koji su recitirali svoje pjesme posvećene temi Domovinskog rata.

Izvor: Grad Đakovo