Jučer je u Strossmayerovom parku održan program trećeg dana ovogodišnjeg ARLA festivala, koji su činili piknik, Zero Waste – predavanje o životu bez plastike te mala škola jahanja.

Strossmayerov perivoj jučer je bio oaza za sve one željne druženja u prirodi, igranja, educiranja i jahanja. Sve je počelo od 16 sati piknikom, širenjem dekica i igrama, a nešto kasnije se programu priključila i Anamarija Prgomet iz Zero Waste Croatia koja je zainteresiranima održala predavanje o tome kako smanjiti plastiku u svakodnevnom životu, tj. kako neke stvari koje koristimo svakodnevno – od pribora za jelo, četkice za zube i slično, mogu biti napravljene od materijala koji ne stvara otpad.

Ipak, najveće oduševljenje među najmlađima izazvao je dolazak konja i instruktorica Nore i Nikoline, a redu zainteresirane djece nije se vidio kraj. Satima je tako trajalo prekrasno druženje djece i odraslih u parku. Žamor i dječji smijeh odzvanjali su na sve strane, te je tako stvorena jedna prekrasna priča koja će svima ostati dugo u sjećanju.