Kako se zajedništvom može napraviti mnogo lijepih stvari, pokazale su u četvrtak budrovačke udruge, predvođene Osnovnom školom Budrovci, organiziravši prvi „Advent u Budrovcima“.

Događaj pod nazivom „Advent u Budrovcima“ održan je u mjesnom domu na inicijativu ravnatelja Osnovne škole Budrovci Ivana Jukića u organizaciji Osnovne škole Budrovci, Kulturno-umjetničkog društva „Šokadija“, Dobrovoljnog vatrogasnog društva, Nogometnog kluba „Slavonija“ i Lovačkog društva „Fazan“.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su učenici Osnovne škole Budrovci, područne škole Đurđanci i dječja folklorna skupina KUD-a „Šokadija“. Oni su bogatim prigodnim programom zabavili mnoštvo prisutnih mještana, koje je moglo uživati u igrokazima, božićnim pjesmama, sviranju i plesu.

Nakon programa posjetitelje su zabavljali članovi budrovačkih tamburaških sastava „Brace“, „Slavonski vez“, „Inat slavonski“ i KUD-ovi tamburaši.

Na stolovima se našlo mnoštvo hrane, pića, raznih dječjih rukotvorina i ostalih proizvoda koje su svi prisutni mogli dobiti uz simboličnu donaciju, a sav prihod prikupljen donacijama namijenjen je za potrebe nekoliko učenika škole.

Organizatori su izrazili svoje zadovoljstvo prvim budrovačkim Adventom, istaknuli su kako su zajedništvo svih seoskih udruga i humanitarna nota ovog događaja razlog zašto su ljudi došli u tolikom velikom broju, te su najavili više ovakvih zajedničkih događaja u budućnosti.

Igor Kretonić