Tradicija nogometnog turnira slovačkih mjesta nastavljena je i ove godine Devetim turnirom Slovaka kojega je organizirao Nogometni klub Zrinski iz Jurjevca. Na turniru, osim domaćina, sudjeluju: Omladinac iz Josipovca, Vihor iz Jelisavca i Željezničar iz Našičkoga Markovca. Nakon odigranog prvog dana dobili smo finaliste Zrinski i Vihor, dok će u utakmici za treće mjesto igrati Omladinac i Željezničar.

 

SUBOTA, 11. KOLOVOZA 2018.

OMLADINAC (J) – ZRINSKI (J)        3:4 (1:1; 1:1)

Jurjevac- Igralište Bara. Gledatelja: 200. Sudac: Oliver Romić. Pomoćnici: Dino Borovec i Domagoj Kečinović. Strijelci. 0:1 Habada, (20.), 1:1 Kovačević (32.). Jedanaesterci: 2:1 Smoljo; 2:1 Majdiš – Brandis brani; 2:1 Enis Brkić – Pintarić brani; 2:2 Antonio Kerovec; 2:2 Tomo Kanisek – promašio gol; 2:3 Kukučka; 3:3 Mišetić; 3:4 Lukačević; 3:4 Zlatko Kvasnovski – Pintarić brani.

OMLADINAC (J): Brandis, Denis Brkić, Batorek, Kocur, Kanisek, Enis Brkić, Kristek, Habada, Smolka, Kvasnovski, Igor Stuhli. (Još s igrali: Alen Gavljak, Alen Stuhli, Pastva, Vavra, Dorijan Hulak, Smoljo, Mišetić. Trener: Šimo Živković.

ZRINSKI (J): Pintarić, Fehir, Majdiš, Mihaljević, Lukačević, Bagarić, Kovačević, Bračko, Tomas, Čavar, Stanušić. (Još su igrali: Kovačević, Antonio Kerovec, Mihael Kerovec, Kukučka, Šinko, Matković, Kolarik). Trener: Antun Labak.

 

Susret starih poznanika, općinskih susjeda, protekao je u dominaciji Jurjevčana, ali njihovi napadači nisu se baš proslavili. U prvih dvadesetak minuta Zrinski je imao veći posjed lopte, dominirao je terenom, ali to nije donijelo niti jednu izgledniju priliku za pogodak. U 20. minuti Omladinac je prvi zaprijetio. Obrana Zrinskoga bila je neodlučna, sporo su izbili loptu koju su blokirali josipovački napadači. Odbijena lopta došla je do Habade koji se sam našao pred golmanom Pintarićem. Mirno je josipovački napadač izbacio protivničkoga golmana iz ravnoteže i lagano plasirao loptu u praznu mrežu. Jurjevčani su tada krenuli otvorenije prema josipovačkom golu. U 27. minuti Pavo Kovačević izveo je slobodan udarac iskosa s lijeve strane, ali u protivničkom petercu nitko do jurjevskih napadača nije reagirao. Bolju igru Zrinski je u 32. minuti pretvorio u izjednačenje. Po lijevoj strani prošao je Dražen Fehir, s gol crte loptu ubacio u protivnički peterac gdje se najbolje snašao Pavo Kovačević koji ubacuje loptu u mrežu.

U nastavku susreta, oba trenera izvršili su po nekoliko izmjena, ali to nije utjecalo na promjenu rezultata. Igrači Zrinskoga imali su terensku inicijativu, ali napadači se nisu baš iskazali. Tek dvije prilike imali su Jurjevčani. U 55. minuti Antonio Kerovec udarcem s dvadesetak metara pogađa prečku, a samo dvije minute kasnije ubačenu loptu s desne strane Dražen Fehir s desetak metara glavom upućuje prema Brandisu koji je bio na mjestu. Do kraja susreta, Jurjevčani su bili na polovici Josipovčana, ali završnica nije bila na visini. Puno nasumce ubačenih loptu u josipovački kazneni prostor bez problema je rješavala protivnička obrana.

Na kraju, o sudioniku nedjeljnoga finala odlučivali su jedanaesterci. U tom segmentu Jurjevčani su imali raspoloženoga Denis Pintarića koji je obranio dva kaznena udarca (Enis Brkić i Kvasnovski) dok je Tom Kanisek promašio gol. Bilo je to dovoljno da Zrinski prođe u finale turnira.

 

VIHOR – ŽELJEZNIČAR (NM) 7:1 (5:0)

Jurjevac – Igralište Bara. Gledatelja:100. Sudac: Dino Borovec. Pomoćnici: Oliver Romić i Domagoj Kečinović.

VIHOR: Banović, Vratković, Čagić, Pinter, Hegol, Jović, Jazbec, Samir Kubala, Mario Kubala, Dinjar, Pavlović. (Još su igrali. Gavljak, Tomac, Ban, Čiš, Vuzem). Trener. Marko Dinjar.

ŽELJEZNIČAR: Ivanek, Fedor, Hlavati, Zubak, Vida, Ivančić, Dudjak, Hendrik, David, Kubaša, Buha. (Još su igrali: Pinter, Lazar, Dardalić, Malijurek, Hvizdak, Plin, Mandić, Prišć). Trener: Stjepan Topolovec.

Novi hrvatski trećeligaš iz Jelisavca nije imao prevelikih problema protiv nogometaša iz Našičkoga Markovca. Već u prvih 45 minuta bilo je 5:0, a kada je trener Dinjar u igru uveo sve igrače i ritam utakmice bitno je opao tako da su u drugom poluvremenu „vihorovci“ postigli samo dva pogotka „željezničari“ su postigli počasni pogodak.

U nedjeljnoj utakmici za treće mjesto, u 16:00 sati sastaju se josipovački Omladinac i Željezničar iz Našičkoga Markovca, dok je u 18:00 sati za pobjednički pehar igrati Zrinski i Vihor.

Izvor: Miro Šola