U utorak, 14. lipnja 2022.  u Maloj vijećnici Osječko-baranjske županije Upravni odjel za obrazovanje i mlade organizirao je sastanak s udrugama mladih i za mlade koje djeluju na području Osječko-baranjske županije.

S obzirom da je nadležnost Odjela, između ostaloga, razvoj lokalnih i regionalnih projekata za mlade te osnaživanje udruga u svrhu podizanja kvalitete života mladih, tema ovog inicijalnog sastanka bila je upoznavanje s radom aktivnih udruga, njihovim projektima, poteškoćama i preprekama s kojima se susreću u radu te neispunjene potrebe mladih.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici 23 udruge s područja Osječko-baranjske županije.

Sastanku je nazočio predsjednik Savjeta mladih Osječko-baranjske županije Domagoj Ćorić koji je nazočnima predstavio rad i ulogu Savjeta, najvažnije projekte te plan rada u nadolazećem razdoblju. Također je istaknuo da je Savjet otvoren za suradnju s udrugama na temama i projektima koji su bitne za mlade.

Ispred Upravnog odjela za obrazovanje i mlade sastanku je nazočio voditelj Odsjeka za mlade Bojan Tojagić koji se zahvalio udrugama na odazivu istaknuvši kako je ovo prvi u nizu sastanaka koje će Odjel organizirati kako bi potaknuo još bolju komunikaciju između udruga u svrhu određivanja i ostvarenja najvažnijih ciljeva u područjima njihova djelovanja.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija