Kako je klapska pjesma vrlo popularna i u našim krajevima, mogli smo u subotu još jednom vidjeti na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, gdje je u okviru manifestacije „Zvonila su zvona katedrale naše“ održana 6. međunarodna smotra klapa „U srcu te nosim“.

Čast da probiju led imale su organizatorice – Ženska klapa Certissa, a osim njih nastupili su još: MK Croatia (München), MK Bratoviština (Gorica Sovići, BiH), MJK Prvi Komin Snježanin (Zagreb), MK Kaporan (Pilićnik), MK Cetinjani (Hrvace), ŽK Cetinjanke (Hrvace), ŽN Stentoria (Daruvar), ŽVS Ad astra (Slavonski Brod) i MK Kana (Zagreb).

Mnogobrojni su posjetitelji mogli uživati u tradicionalnim, ali i nešto modernijim klapskim pjesama, a posebno oduševljenje izazvao je zajednički nastup svih sudionika i izvedba pjesme „Moja duša“ u čast pokojnom Mati Paviću, dugogodišnjem članu MVS Bećarine.

Na samom početku svima se obratio Mijo Stanić, ravnatelj Festivala klapa Omiš, koji je zahvalio domaćinima na pozivu te izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da se klapska pjesma, upisana na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, njeguje i u Slavoniji. Program je vodila Anica Banović.

Nakon uspješno odrađenog nastupa na trgu, klape su dan poslije preselile u katedralu, gdje su svojim pjevanjem uveličale Svetu misu u 10:30 sati.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo