Udruga ribiča „Karas“ iz Josipovca Punitovačkog organizirala je u subotu 31. srpnja u večernjim satima na ribnjaku u Drljaku 3. fišijadu na kojoj se natjecalo 14 ekipa iz Punitovaca, Jurjevca Punitovačkog, Vardarca, Belog Manastira, Karanca, Gorjana i ekipa domaćina.

Za natjecatelje je osiguran prostor i stolovi za njihove goste, 2 kg šarana i drva, a natjecatelji su sami osigurali začine. Okupilo se oko 150 ljubitelja fiša koji su mogli uz točeno pivo uživati i u šaranu na rašljama i roštilj kobasicama.

Ocjenjivački sud od 4 člana, Samir Blažević i Antun Škorvaga iz Punitovaca, Dražćen Mišetić iz Tomašanaca, Zlatko Jakopanec iz Josipovca Punitovačkog imao je pune ruke posla da po okusu, boji, gustoći i mirisu proglase najbolje.

Četvrto i peto mjesto dijelile su jedna od ekipa domaćina s ekipom iz Karanca. Treće  mjesto uz mali kotlić pripalo je ekipi RU „Linjak“ iz Punitovaca, drugo  uz srednji kotlić ekipi Vardarca, a prvo uz veliki kotlić ekipi domaćina, Josip Kristek i Kristijan Kristek. Tri najbolje ekipe dobile su i zahvalnice od drveta, rad Josipa Labaka- Grizlija.

Izvor|Foto: Mirko Knežević