Jučer je u prostorijama DVD-a Đakovo održana Osnivačka skupština Udruge ugostitelja Đakovo na kojoj je izabrano vodstvo udruge. U članku u cijelosti donosimo priopćenje Udruge o ustrojstvu i budućem radu:

„Dana 17.09.2020. godine je u prostorijama DVD-a Đakovo održana Osnivačka skupština Udruge ugostitelja Đakovo.

Za predsjednika Udruge ugostitelja izabran je Antonio Marić, dopredsjednici su Maja Radoš i David Spajić, a tajnik je Ivan Pološki. Udruga trenutno broji 42 člana s područja Đakova, prigradskih naselja i općina u okolici Đakova. Udruga je nastala kao potreba jedinstvenog djelovanja svih đakovačkih ugostitelja u rješavanju nagomilane problematike u ugostiteljskoj djelatnosti za koju je navedeno da je jedan od najvećih poslodavaca na prostoru grada Đakova.

Nakon izbora, predsjednik Udruge predstavio je osnovne ciljeve, a to su koordinirani nastup i zastupanje svih članova Udruge prema lokalnim, regionalnim i državnim tijelima koja reguliraju rad svih vrsta ugostiteljskih objekata, sudjelovanje Udruge u kreiranju i donošenju akata koji se odnose na rad ugostiteljskih objekata na lokalnoj razini, razmjena iskustava između članova Udruge, edukacija te ostali ciljevi.

Posebno je istaknuto da će Udruga biti partner svim tijelima lokalne, regionalne i državne samouprave koja su nadležna za ugostiteljsku djelatnost u rješavanju problematike vezane uz ovu djelatnost, ali isto tako da Udruga i od navedenih tijela očekuje uvažavanje i partnerski odnos.

Na samom kraju, predsjednik Udruge istaknuo je da Udruga nije zatvorenog tipa te je pozvao sve ostale đakovačke ugostitelje da se pridruže radu i djelovanju Udruge kako bi zajedničkim snagama zaustavili i počeli rješavati nagomilane probleme koji se vežu za ugostiteljsku djelatnost.“

Igor Kretonić