Danas u 12.00 sati održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Đakova. Gradonačelnik Mandarić rekao je kako danas na području našega grada imamo 8 novozaraženih osoba.

Gradonačelnik Mandarić rekao je kako se situacija u Gradu pogoršala, međutim pozvao je sve na odgovorno ponašanje kako situacija ne bi eskalirala. Naglasio je kako je jako puno testova već odrađeno, i još se puno testova mora odraditi tako da broj od 8 novozaraženih najvjerojatnije nije konačan. S obzirom na to da virus nije ostao samo u okviru samostana, sjemeništa i Nadbiskupije očekuje se da će broj pozitivnih testova biti veći. Mandarić je naglasio kako trebamo izbjegavati nepotrebne socijalne kontakte, druženja, zabave, izlaske, da trebamo nositi maske u zatvorenim prostorima te izbjegavati nepotrebna putovanja.

Robert Francem rekao je kako oni koji sumnjaju na koronavirus ili koji su bili u izravnom kontaktu sa zaraženim moraju se javiti dežurnom epidemiologu, svome liječniku ili javiti na broj 112.

Iako na prošloj konferenciji nisu službeno otkazani Đakovački vezovi te se krenulo u redefiniranje programa, ipak su na kraju zbog epidemiološke situacije u gradu 54. Đakovački vezovi otkazani i to u potpunosti.

Foto: Marko Milas