Danas u 13.00 sati održana je konferencija za medije Stožera civilne zaštite Grada Đakova. Gradonačelnik Mandarić rekao je kako imamo prve zabilježene slučajeve koronavirusom u gradu. Riječ je o 10 sestara iz samostana Milosrdnih sestara svetog križa. Naglasio je kako su ih kontaktirali te da su dobro jedino su zabrinute kako za sebe tako i za cijelu epidemiološku situaciju.

Mandarić je naglasio kako je važno da se svi ponašamo odgovorno kako bi se spriječilo daljnje eskaliranje situacije. Zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite Grada Đakova, Robert Francem rekao je kako Stožer civilne zaštite Grada Đakova radi od ožujka bez prestanka te da operativne postrojbe i povjerenici obilaze grad i utvrđuju poštuju li se mjere ili ne. Prema posljednjim informacijama samostan se sa svim svojim pripadajućim ustanovama zatvara te se tako nastoji kontrolirati sve ovo što se trenutačno događa.

Gradonačelnik Mandarić na kraju se osvrnuo i na održavanje 54. Đakovačkih vezova. Najavljeni program će se najvjerojatnije otkazati, a za koji dan znat će se točno hoće li biti 54. Đakovačkih vezova i u kojem obliku te hoće li se u potpunosti otkazati.