LAG „Strossmayer“ Đakovo na području Općine Strizivojna provodi projekt „Vrijeme je za društvo“, 2.godina provođenja projekta, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Jedna od aktivnosti projekta je osvješćivanje javnosti o nužnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama. Tim povodom 01.12.2022. u 14:00h održana je radionica u suradnji sa Općinom Strizivojna gdje se raspravljalo o navedenoj temi.

U svim sferama života se događa nasilje. Ovim člankom želimo podići razinu svijesti o važnosti borbe protiv nasilja nad starijim osobama. Zlostavljanje ne mora biti isključivo fizičko nego ga dijelimo na psihičko, ekonomsko, duhovno, socijalno te zanemarivanje u sustavima zdravstvene skrbi. Nasilje nad starijima najčešće ostaje skriveno jer ga osobe ne prijavljuju radi raznih prepreka.

Nasilje je kršenje temeljnog ljudskog prava te predstavlja odgovornost društva i pojedinca. Zato pazimo na svoje bližnje, uočimo njihove potrebe i spriječimo nasilje nad njima.

Izvor|Foto: LAG “Strossmayer”