U prostorija LAG-a Strossmayer (DVD Đakovo) danas je održana svečana dodjela Odluka za LAG Natječaj sukladan tipu operacije 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sve projekte prijavljene na ovaj LAG Natječaj za koje je LAG podnio Zahtjev za potporu u Agenciju za plaćanja.

LAG je imao i ranije natječaje, ali ovo je prvi natječaj za tip operacije 7.4.1. te je isti uspješno proveden i u potpunosti odobren od strane Agencije za plaćanja za projekte svih jedinica lokalne samouprave na području LAG-a. Ukupno odobrena potpora putem ovog LAG Natječaja iznos 2.372.000,00 kn ravnomjerno raspoređenih na sve jedinice lokalne samouprave.

Natječaj je objavljen u kolovozu 2019. godine, ukupno je prijavljeno 8 projekata, što znači da su se sve jedinice lokalne samouprave s područja LAG-a javile na natječaj.

Konferenciju je vodila Božana Rogalo, predsjednica LAG-a Strossmayer koja je izrazila zadovoljstvo što je natječaj prošao i što su se na njega javile sve jedinice lokalne samouprave prepoznavši u njemu mogućnost za razvoj lokalnih sredina.

Većinu novca koji je odobren jedinice lokalne samouprave koristit će za razne infrastrukturne projekte koji će poboljšati kvalitetu života u zajednici.

Prije same dodjele Odluka predsjednica Božana Rogalo čestitala je svima i zahvalila na podršci koju svaka općina daje za funkcioniranje LAG-a.

U nastavku pogledajte više informacija o projektima JLS-a prema redoslijedu pozicije na rang listi 2. LAG Natječaja:

  1. Općina Satnica Đakovačka – odobren projekt ,,Rekonstrukcija javne zgrade – Dom kulture, grijanje, hlađenje, ventilacija i plinska instalacija
  2. Općina Semeljci – odobren projekt ,,Rekonstrukcija i uređenje postojeće zgrade u kulturni centar“
  3. Općina Trnava – odobren projekt ,,Rekonstrukcija i uređenje postojeće zgrade u kulturni centar“
  4. Grad Đakovo – odobren projekt ,,Izgradnja dječjeg igrališta u Selcima Đakovačkim“
  5. Općina Viškovci – odobren projekt ,,Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Viškovci“
  6. Općina Drenje – odobren projekt ,,Građenje i opremanje kuće oproštaja u groblju Pridvorje”
  7. Općina Strizivojna – odobren projekt ,,Građenje i opremanje parka“
  8. Općina Levanjska Varoš – odobren projekt ,,Izgradnja i opremanje javne građevine kapele na mjesnom groblju Milinac“

Gradu Đakovo odobreno je ukupno 296.500,00 kuna za izvođenje svih radova na izgradnji dječjeg igrališta u Selcima Đakovačkim. Riječ je o izvođenju svih infrastrukturnih radova, dopremi i postavljanju opreme, izradi projektno-tehničke dokumentacije te nadzoru radova. 

Gradonačelnik Mandarić rekao je kako je ukupna vrijednost projekta izgradnje i uređenja dječjeg i sportskog igrališta u Selcima Đakovačkim iznosi 740 tisuća kuna plus PDV.

Jedan od projekata na koji će otići novac LAG Natječaja je izgradnja kuće oproštaja u Pridvorju u Općini Drenje, koji je komentirao načelnik općine, Slavko Dešić:

“Ovaj natječaj nam puno znači. Naša općina broji 12 naselja, sva ta naselja, odnosno većina njih ima mjesna groblja i žele na njima imati kuće oproštaja. Dosta smo ih izgradili, trenutno se jedna završava, još dvije su krenule s izgradnjom, raspisali smo javnu nabavu, a nakon ovoga ćemo raspisati javnu nabavu za kuću oproštaja u Pridvorju. Nadamo se da će u nekom doglednom vremenu sva mjesna groblja dobiti kuće oproštaja koje su danas neizostavni.”

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija s dodjele Odluka:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igor Kretonić

Foto: Moje Đakovo