Ako ovih dana osjećate toplinu oko srca, to vam naši korisnici daju svoj blagoslov jer su sretni i zadovoljni što su ponovno u projektu i što im svakog dana ulazimo i kuće i vraćamo osmjeh na lica – riječi su to kojim je danas zaključena uvodna konferencija projekta Grada Đakova „Svi ZAjedno 3“ – programa zapošljavanja žena Zaželi, faza III, a koje je svima nazočnima u Kući Reichsman u Đakovu prenijela zaposlenica Gordana Hinek.

Svojim projektom Grad Đakovo obuhvaća 180 korisnika, a financiranje projekta „Svi ZAjedno 3“ prihvaćeno mu je u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 1.483.200,00 kuna, odnosno 196.854,47 eura. Zaposleno je 30 žena te voditeljica projekta Ivana Petrović i administrator Ivan Rendulić. Uvodnoj konferenciji nazočili su gradonačelnik Đakova Marin Mandarić, Magdalena Grbeša i Renata Horvat iz Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, pročelnica Upravnog odjela za Gospodarstvo i financije Grada Đakova Sanja Rogoz-Šola, pročelnik Ureda gradonačelnika Miroslava Klepo, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, investicije i razvoj Mislav Živković, voditeljica Područnog ureda Đakovo, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Dubravka Petrović, predstavnici udruga „Svjetlost“ i „Amadea“, te žene zaposlene na projektu i neki od korisnika.

Projekt je predstavila voditeljica Mirela Petrović, a prigodno se obratio gradonačelnik Marin Mandarić. Među ostalim, rekao je kako očekuje da će idući projekti realizirani iz javnih poziva imati duži rok trajanja. Ovaj trenutni je na šest mjeseci, jer se nalazi u međurazdoblju financiranja, no onaj idući bi trebao biti na tri godine. Projektnom timu zaželio je uspješno vođenje projekta, ženama i korisnicima uspješnu suradnju u idućih šest mjeseci. Jedan od partnera na projektu je Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Đakovo. Njegova voditeljica, Dubravka Petrović poručila kako je ovo treća uvodna konferencija Grada Đakova kojoj nazoči, jer su bili obavezni partneri i na prethodna dva projekta. – Naša uloga je ovdje prije svega u probiru krajnjih korisnika i tu pomažemo provoditeljima projekta da svi korisnici zaista budu oni koji su u potrebi, pojasnila je Petrović te svima zaželjela uspješan rad.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Grad Đakovo