Grad Đakovo i Općina Strizivojna partneri su projekta „Osposobljavanjem do konkurentnosti“ čiji je nositelj LAG „Strossmayer“, a koji je jučer, 27. kolovoza predstavljen na uvodnoj konferenciji u Đakovu.

Konferenciji je ispred Garada Đakova nazočio zamjenik gradonačelnika Robert Francem. Na početku skupa prisutne je pozdravila predsjednica LAG-a „Strossmayer“ Božana Rogalo, a projekt je predstavila voditeljica Tea Vuković.

Kako je rečeno, projekt će pružiti priliku obrazovanja za 40 dugotrajno nezaposlenih osoba kroz četiri verificirana programa na području Grada Đakova i Općine Strizivojna. Programi osposobljavanja su: voditelj ruralnog turizma, operater na PC računalu, knjigovođa za OPG i sakupljač i uzgajivač ljekovitog bilja. Riječ je o projektu u koji će se uključi osobe s područja Općine Strizivojna i Grada Đakova kako bi stekle vještine potrebne za lakše zaposlenje što podrazumijeva bolju konkurentnost na tržištu rada i poboljšanje kvalitete života.

Za dugotrajno nezaposlene osobe osigurat će se obrazovanje sa stjecanjem javne isprave o stečenom obrazovanju koje će se provodi kroz četiri verificirana programa obrazovanja odraslih. Svaki program osposobljavat će deset polaznika koji će steći potrebna praktična znanja za obavljanje poslova i zanimanja za koja će se obrazovati.

Na edukaciju se mogu prijavi osobe do 30 godina koje su nezaposlene iznad 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina koje su nezaposlene iznad 12 mjeseci, najnižeg osnovnoškolskog obrazovanja, a najvišeg obrazovanja srednje stručne spreme.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 988.355,00 kuna.

Izvor: Grad Đakovo