DVORANSKO OTVORENO PRVENSTVO TK VINKOVCI

Od 17. do 20. listopada Teniski klub Vinkovci bio je domaćin Dvoranskoga otvorenoga prvenstva Teniskoga kluba Vinkovci za igračice i igrače do 12 godina. Na ovom teniskom natjecanju nastupilo je i pet đakovačkih igrača (Jako Tomić, Ivan Bobetić Ivan Ostrogonac, Dora Belvanović i Iva Zetović. Vinkovački turnir dugo će pamtiti dvoje Đakovčana: Jakov Tomić i Dora Belvanović koji su se okitili titulom pobjednika.

Dora Belvanović, ako druga nositeljica, turnir je otvorila pobjedom protiv domaće igračice AneJaman (6:0 i 6:3) da bi u polufinalu bila bolja od Ane Bonovil nakon tri iscrpljujuća seta. Prvi je pripao Bonovil sa 6:3 da bi u sljedeća dva seta bolja bila Đakovčanka sa 7:6 (1) i 7:5. U finalu je Dora Belvanović lagano došla do pobjede protiv Kaline Kordić sa 6:1 i 6:0.

Druga đakovačka tenisačica Iva Zetović poražena je od kasnije polufinalistice Ane Bonovil (6:0 i 6:1).

U muškoj konkurenciji Jakov Tomić došao je do kraja. Kao prvi nositelj u četvrtfinalu bio je bolji od Jure Vajcla rezultatom 6:1; 6:0 da bi u polufinalu slavio protiv Dominika Škrinjarića (6:1; 6:0). Polufinale je mladom đakovačkom tenisaču donio meč protiv četvrtoga nositelja Ine Horvata. Tomić je bio nemilosrdan: dva puta po 6:0 za ulazak u finale. Ništa teže nije bilo niti u finalu. Mirko Škrinjarić, treći nositelj, osvojio je samo tri gema. Rezultat finala bio je 6:2 i 6:1 za Jakova Tomića.

U konkurenciji dječaka do 12 godina nastupio je i Ivan Bobetić. U drugom je kolu bio bolji od klupskoga kolege Ivana Ostrogonca (6:0 i 6:0 da bi u četvrtfinalu izgubio od drugoga nositelja Jakova Rimca sa 6:2 i 6:2.

Izvor: Miro Šola