Nakon što je u organizaciji Poduzetničkog centra Đakovo d.o.o., a u suradnji s Visokim učilištem Algebra održano osposobljavanje za voditelja odnosno voditeljicu izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova jučer su u Maloj vijećnici Grada Đakova dodijeljena uvjerenja o osposobljavanju. Osposobljavanje je uspješno zaključilo 20 polaznika iz Gradske uprave, gradskih tvrtki i ustanova kojima su uvjerenja uručili gradonačelnik Marin Mandarić i član uprave Algebre Igor Kundić. Tijekom dodjele uvjerenja rečeno je kako je osposobljavanje provedeno da bi se osnažili kapaciteti za provedbu trenutnih projekata i kako bi se u novu financijsku perspektivu i intervencijski plan ušlo ojačano. Gradonačelnik Mandarić čestitao je svima na uspješno završenoj edukaciji.

Ne treba posebno obrazlagati zbog čega je važno da se što više kadra educira u ovom smjeru jer se očekuje da se javni projekti što više financiraju iz EU fondova, ako to ne znamo raditi nećemo moći ni povući novac, rekao je gradonačelnik. Nažalost, konstatirao je kako je Grad Đakovo kasno krenuo u tom smjeru, ali nikad nije prekasno.

Važno je da u iduće financijsko razdoblje uđemo spremni i sa spremnim projektima koje ćemo znati i moći provoditi, istaknuo je gradonačelnik.

Izvor: Grad Đakovo