Jučer je Osijeku održano prvenstvo Hrvatske u kickboxing disciplini K1 style za juniore i seniore. Kickboxing klub “Blitz” Đakovo nastupio je sa 4 borca (1 senior i 3 juniora)

  • ANDREJ KEDVEŠ obranio je naslov seniorskog prvaka Hrvatske u kategoriji -71 kg ostvarivši 2 pobjede prekidom (2. i 3. runda)
  • KARLO KEDVEŠ osvojio je naslov juniorskog prvaka Hrvatske u kategoriji -75 kg ostvarivši također 2 pobjede (prekid u 2. rundi i finale na bodove).
  • MATEJ VUKOVIĆ osvaja srebro u juniorskoj konkurenciji -63,5 kg. U prvom meču pobjeđuje prekidom u 2. rundi, dok finalni meč protiv borca iz Splitskog Pit Bulla završava izjednačeno kod sva bodovna sudca. Sudačkim preglasavanjem protivnika proglašavaju pobjednikom zbog pravila boljeg u završnici meča.
  • SANDRO NIKOLIĆ unatoč zdravstvenim problemima koji su ga pratili uoči ovog prvenstva odradio je hrabro svoju borbu protiv splitskog teškaša i tjesno izgubio u polufinalu kategorije +91 kg, te tako ostao na brončanoj medalji po ždrijebu.

Iz Kickboxing kluba “Blitz” Đakovo kažu kako je ovo prvenstvo bilo jedno od najuspješnijih za klub budući da imaju prvaake Hrvatske u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji. Ovim plasmanom braća Kedveš izborila su odlazak na Europsko seniorsko prvenstvo (Andrej), krajem godine u Turskoj (Antalya), odnosno Karlo juniorsko Svjetsko u Irskoj (Dublin).

Izvor/foto: Kickboxing klub “Blitz” Đakovo