U utorak, 8. lipnja 2021., na nogometnom igralištu HNK Đakovo Croatia, održano je sportsko natjecanje predškolaca Dječjeg vrtića Đakovo.

70-ak predškolaca iz vrtića natjecalo se u sljedećih pet disciplina: trčanje na 20m, trčanje s preponama na 20m, skok u dalj, slobodna bacanja te pucanje penala (discipline su bile iste za djevojčice i dječake).

Nakon svečanog mimohoda, uslijedila je zajednička pjesma „Kad se male ruke slože“ u izvedbi natjecatelja skupina: Tigrići, Leptirići, Bubamare s Vile i Smokvice, zatim su djeca iz skupina Loptice i Bubamare dodatno zagrijala atmosferu s plesnim točkama, nakon čega je samo natjecanje otvorila ravnateljica Ambra Kordić.

Većina djece je prvi puta sudjelovala u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih će se zasigurno, nakon ovog iskustva, nastavili baviti sportom.

Sva su djeca dobila Diplome za sudjelovanje, a nešto spretnijima su na završetku natjecanja dodijeljene medalje. U konačnici, svi su se složili kako jednog pobjednika nema, jer su pobijedili svi sudionici – pobijedio je sportski duh, igra, prijateljstvo i veselje.

Igor Kretonić
Izbor|Foto: Dječji vrtić Đakovo