U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, centra Europe Direct Osijek i Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko-baranjske županije, jučer je (13. prosinca 2022. godine) u Arheološkom muzeju u Osijeku održan Okrugli stol „Nacionalni plan oporavka i otpornosti: prilike za Osječko-baranjsku županiju“.

Kako je uvodno kazao ravnatelj JU ŽRA OBŽ Denis Ćosić, cilj događanja je bio pojasniti svrhu i mehanizam NPOO-a te kroz primjere dobre prakse iz javnog i privatnog sektora naglasiti mogućnosti za razvoj županija i gradova. Među primjerima dobre prakse navedeni su projekti izgradnje i dogradnje pet dječjih vrtića Grada Osijeka, projekt uvođenja energetske učinkovitosti i korištenja OIE u tvornici industrijskih vreća Carta d.o.o. Osijek, a za zainteresirane sudionike organiziran je i posjet novoizgrađenom Regionalnom distribucijskom centru Osječko-baranjske županije za voće i povrće.

Na Okruglom stolu – kojim je moderirala Judita Cuculić Župa iz Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj – govorili su ravnatelj JU ŽRA OBŽ Denis Ćosić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, voditeljica medija u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović, Toma Šutić, član Kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za financije i fondove EU Grada Osijeka Damir Bajsić te predsjednica Uprave Carta d.o.o. Branka Hitner.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija