Olujni vjetar, koji je zapuhao noćas pola sata poslije ponoći, mnoge je probudio iz sna, a posebno je uznemirio stanare višestambene zgrade na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca 23, gdje je, kao da su od kartona, pokidao limene pokrovne ploče na sjevernoj strani objekta. Četiri je takve ploče s krovišta zgrade na strani do Pašinog prolaza istrgnuo i zavitlao preko vrha krovišta na drugu stranu, nakon čega su ploče pale na tlo i pritom oštetile četiri parkirana automobila i stup javne rasvjete. Ozlijeđenih, na sreću, nije bilo.

Zgrada je izgrađena još 1978. godine s 40 stambenih jedinica. Lani je energetski obnovljena, no projekt obnove nije uključivao obnovu krova, već novu toplinsku ovojnicu pročelja, zamjenu stolarije i termalnu izolaciju prema negrijanom tavanskome prostoru, doznaje se u Univerzalu, stambenom upravitelju zgrade 23. Pokrovne su ploče ipak tada po želji stanara promijenjene, što su u cijelosti financirali oni sami. Međutim, kako se danas neslužbeno može čuti, snažnim vjetrom uzrokovano oštećenje nije posljedica nedavnih radova, izvedenih u skladu s pravilima struke.

Dok točne okolnosti tek treba utvrditi, otkriveni je dio krovišta privremeno saniran do konačnoga postavljanja novih ploča, a nastala šteta namirit će se, nadaju se stanari, iz police osiguranja zgrade.

Danijel Geošić