Svake godine 20. travnja obilježava se Dan Općine Drenje. Ove se godine epidemiološka situacija popravila pa će se Dan Općine moći obilježiti na dostojanstven način.

Općina Drenje općina je u Hrvatskoj i nalazi se u Osječko-baranjskoj županiji. Na istočnim izdancima Krndije i na 15-tak kilometru ceste od Đakova smjestilo se selo Drenje koje je središte općine.

Općina broji čak 12 naselja: Drenje, Kućanci Đakovački, Preslatinci, Pridvorje, Slatinik Drenjski, Paljevina, Bučje Gorjansko, Podgorje Bračevačko, Potnjani, Bračevci, Borovik i Mandićevac.

Povodom Dana Općine, čestitku svojim mještankama i mještanima uputio je načelnik Slavko Dešić, koji se osvrnuo na dovršene i započete projekte, ali i budućnost Općine Drenje:

“Svim žiteljima Općine Drenje želim čestitati Dan Općine.

Konačno se smirila čitava situacija oko pandemije Covid-19, mjere su popustile te možemo na dostojanstven način, kako i dolikuje, u zajedništvu proslaviti Dan naše Općine.

Unatoč dosta teškom razdoblju prouzrokovanom pandemijom i ponovnom smanjenju broja stanovnika koje je pokazao prošlogodišnji Popis, naša općina grabi velikim koracima naprijed.

Brojni projekti su realizirani, brojni su u planu, razvijamo se iz dana u dan i hvatamo korak s puno većima i puno razvijenijima od nas.

Uređena je cesta u Bračevcima, svoja vrata otvorio je Dom DVD-a u Mandićevcu, sanirano je odlagalište otpada Kosinac, nastavljeno je ulaganje u školstvo za što je najnoviji primjer osiguravanje prijevoza školskoj djeci iz Preslatinaca. Ovo je samo dio onoga što se radilo u našoj općini, a veliki dio sredstava za sve ovo povučen je iz fondova Europske unije. Također, europskim novcem financirani su projekti „Zaželi“ i „Zajedno u zajednici“, koji su kvalitetu života ljudi u potrebi digli na jednu puno veću razinu.

Ne preostaje nam ništa drugo nego jednakim zanosom nastaviti i u budućnosti te izgraditi općinu koja će biti na ponos svakom njezinom stanovniku.

Još jednom, sve najbolje povodom Dana Općine želi vam načelnik Slavko Dešić.”

Povodom Dana Općine s početkom u 12:00 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj će prisustvovati i zamjenik župana Josip Miletić.

Igor Kretonić
Foto: Općina Drenje