Svake godine 20. travnja obilježava se Dan Općine Drenje.

Općina Drenje općina je u Hrvatskoj i nalazi se u Osječko-baranjskoj županiji. Na istočnim izdancima Krndije i na 15-tak kilometru ceste od Đakova smjestilo se selo Drenje koje je središte općine.

Općina broji čak 12 naselja: Drenje, Kućanci Đakovački, Preslatinci, Pridvorje, Slatinik Drenjski, Paljevina, Bučje Gorjansko, Podgorje Bračevačko, Potnjani, Bračevci, Borovik i Mandićevac.

Povodom Dana Općine, čestitku svojim mještankama i mještanima uputio je načelnik Slavko Dešić:

“ Svim mještankama i mještanima želim čestitati Dan Općine.

Nedavno smo proslavili najveći kršćanski blagdan Uskrs, a sada je došao još jedan veliki dan za našu Općinu.

Želim da danas osjećate ponos što ste dio Općine Drenje, općine koja se razvija iz dana u dan, kako bi pružila sve ono što je potrebno njezinim stanovnicima.

Možda nismo među najvećim općinama u Republici Hrvatskoj, ali smo zato općina s ljudima velikog srca, koji su uvijek jedni drugima na raspolaganju te koji se bore iz dana u dan kako bismo svi zajedno izgradili bolju budućnost.

Svi smo svjesni izazova koje budućnost donosi, ali siguran sam da ćemo međusobnim poštovanjem, zajedništvom te brojnim projektima izgraditi mjesto divnog suživota svih stanovnika naše općine.

Još jednom, sve najbolje povodom Dana Općine želi vam načelnik Slavko Dešić!“

Povodom Dana Općine s početkom u 12:00 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj će prisustvovati i zamjenik župana Josip Miletić.

Igor Kretonić
Foto: Općina Drenje