Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i prigodnim kulturnim programom u prostorima DVD-a Drenje, jučer (20. travnja 2022.) je obilježen Dan Općine Drenje.

Svečanoj sjednici, među ostalima, prisustvovali su zamjenik župana Josip Miletić i zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Antun Galić.

Prisutne goste na početku je pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Lidija Franjić koja se zahvalila svima koji na bilo koji način doprinose radu i razvitku tog kraja te pozvala na više zajedništva, a manje međusobnih podjela. 

– Općina Drenje je primjer uspješne sredine prije svega na području kvalitetnog korištenja europskih sredstava, a njezin ogroman potencijal leži u prirodnim bogastvima koji okružuju općinu. Tu prije svega mislim na jezero Borovik u koje značajna ulaganja planira i Osječko-baranjska županija kako bi se dodatno obogatila turistička ponuda ovog kraja. Samo zajedničkim radom i suradnjom možemo poboljšati kvalitetu života radeći pri tome na ravnomjernom razvoju svih dijelova naše županije – kazao je Miletić.

Načelnik Općine Drenje Slavko Dešić čestitao je svim sumještanimo Dan Općine osvrnuvši se na najvažnije projekte u proteklom razdoblju.

–  Uređenje obale i jezera Borovik svakako je jedna od najvažnijih investicija koju provodimo na području općine i to uz podršku Osječko-baranjske županije. Uvjeren sam da će uređenje jezera biti zamašnjak razvoju našeg kraja i dodatna potpora vinarima, OPG-ovcima i ostalim turističkim subjektima naše općine.  Uz to, ulagali smo u izgradnju cesta i staza jer je u općini s 12 naselja uvijek nužno ulaganje u komunalnu infrastrukturu – zaključio je Dešić.

Spomenuo je među ostalim i kako Općina Drenje niz godina sufinancira učenički prijevoz, nabavlja školski pribor za svoje najmlađe mještane i drugo.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi mjesnog KUD-a.

Izvor|Foto: Grad Đakovo/Osječko-baranjska županija