Općina Levanjska Varoš jučer je uplatila jamčevinu za sudjelovanje na elektroničkoj javnoj dražbi za kupnju Zdravstvene ustanove za njegu i rehabilitaciju „Vesna Veger“ u Breznici Đakovačkoj.

Početna cijena nekretnine iznosi 1.905.000,00 kn, a Općina je za sudjelovanje na dražbi morala uplatiti jamčevinu od 762.000,00 kn.

Nešto ranije Vlada Republike Hrvatske dala je Općini suglasnost za kreditno zaduženje od 4.000.000,00 kn za kupnju nekretnine u stečaju.

Elektronička dražba kreće 21. listopada i traje do 3. studenoga 2020. godine. Pravo stjecanje nekretnine ima onaj tko ponudi najveći iznos.

Načelnik Općine Levanjska Varoš, Slavko Tidlačka, rekao je kako je Općina spremna nuditi kolikogod treba da bi dobila nekretninu jer bi bilo porazno da netko dobije nekretninu, a ne nastavi ulagati u nju i otvarati nova radna mjesta. Dodao je još kako treba spriječiti daljnje devastiranje nekretnine,a Općina ima razrađen plan uređenja kompleksa “Stara Kupka” i spremna je ponuditi poduzetnicima na korištenje nekretninu radi pokretanja gospodarstva , kontinentalnog te zdravstvenog turizma.

Igor Kretonić

Foto: Slavko Tidlačka FB