U organizaciji Osječko-baranjske županije i Županijskog stručnog vijeća učitelja likovne kulture organizirana je druga po redu Likovna izložba darovitih učenika Osječko-baranjske županije pod nazivom steAm: Moj Stroj za…. Stroj za prijateljstvo, Stroj za izračunavanje emocija, Stroj za pročišćavanje zraka, Stroj svaštarac, Stroj za novac i mnogi drugi su fantastični strojevi proizašli iz kreativnih umova mladih umjetnika koji su svoje vizije prenijeli na papir.

Izložbena je otvorena 15. ožujka 2024. godine u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku gdje je veliki broj zainteresiranih posjetitelja imao priliku vidjeti i istražiti svijet budućnosti kroz oči nadarenih umjetnika.

Izložbu je otvorila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul koja je istaknula kako Osječko-baranjska županija kroz mnogobrojne programe podupire darovitost i izvrsnost učenika. Naglasila je kako ovakve izložbe imaju veliki edukacijski potencijal pri čemu je iznimno bitno educirati učenike o važnosti posjećivanja kulturnih institucija kako bi se razvijali u cjelovite osobe i cijenili kulturno naslijeđe.

Izloženo je ukupno 26 likovnih radova učenika osnovnih škola. Svim učenicima su uručene zahvalnice, a tri najuspješnija rada, kao i tri posebno pohvaljena prigodno su nagrađena.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija