U Kući Reischmann jučer je u više skupina upriličen prijem za učenike s područja Grada Đakova koji su osnovnoškolsko obrazovanje u školskoj 2019./2020. godini završili s odličnim uspjehom, a koji su postizali tijekom svih osam godina školovanja, te za učenike koji su postigli izniman uspjeh na natjecanjima na državnoj razini.

Učenike je primio zamjenik gradonačelnika Grada Đakova Robert Francem poručivši im kako su oni ponos našeg grada. Rekao je kako je Grad Đakovo prošle godine uveo praksu zahvaliti svojim odlikašima simboličnim poklonom za trud koji su uložili u svoje školovanje i svih osam razreda završili s odličnim uspjehom. Ova je godina, dodao je, bila specifična, no u Gradu nisu htjeli propustiti priliku zahvaliti mladima na njezinom kraju. Zamjenik Francem rekao je kako je temelj koji pruža osnovna škola nužan za dalju nadogradnju tijekom srednjeg i višeg obrazovanja. Poručio je kako vjeruje da će oni, zasigurno budući akademski građani, svoj život nastaviti graditi u svom gradu, Đakovu.

Prijemu se odazvalo oko 80 odlikaša i učenici koji su postigli iznimne rezultate na držanim natjecanjima među kojima su bili i Mislav Sabolski i Gabriel Florijan iz Budrovaca koji su osvojili 1. mjesto na državnoj razini natjecanja iz informatike.

Grad Đakovo: Službeno priopćenje za javnost