Zamjenik župana Josip Miletić primio je u petak, 10. lipnja 2022. godine, učenike srednjih škola s područja Županije koji su osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima u tekućoj školskoj godini.

Čestitavši im na uspjehu dožupan Miletić je istaknuo da Osječko-baranjska županija sustavno brine o svim obrazovnim ustanovama, edukaciji djelatnika i podršci učenicima i studentima. Niz je projekata i potpora kojima Županija godinama nastoji unaprijediti obrazovni sustav, od izgradnje i rekonstrukcije škola i školskih dvorana, osiguravanja stipendija pa sve do izgradnje dva Regionalna centra kompetentnosti kojima će se dodatno poboljšati uvjeti rada i učenja u strukovnim školama.

– Posebno nam je drago vidjeti uspješnu i marljivu djecu i podržati ih na putu do njihova uspjeha. Ove nagrade neka im budu motiv i poticaj u daljnjem radu, ali i svojevrsna obveza da budu još bolji i ustrajniji. Današnja priznanja kruna su predanog zalaganja ne samo njih, već i njihovih roditelja, učitelja i mentora. Osječko-baranjska županija uvijek će uvijek biti pomoć i podrška svim obrazovnim institucijama i djelatnicima jer smo svjesni da je znanje temelj svakog napretka – kazao je Miletić.

Učenica drugog razreda III. gimnazije Osijek Lucija Hunjadi priznanje Osječko-baranjske županije dobila je za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biologije i kemije.

– Potrebno je uložiti veliki trud u ostvarenje ovakvog rezultata, a pripreme traju tijekom cijele godine. Zahvaljujući pomoći i trudu mentora sve je puno lakše, a osvojeno priznanje mi je velika čast i odgovornost. Lijepo je doći na ovo mjesto i vidjeti toliko vršnjaka koji su ostvarili jednako vrijedne rezultate – zaključila je Hunjadi.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija