U okviru projekta Poduzetnički obzor – ciklusa besplatnih seminara koje Osječko-baranjska županija organizira za poduzetnike i sve koji su uključeni u poslovni svijet – na sljedećem seminaru, 5. svibnja 2023. godine bit će predstavljeni projekti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvitak te Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije. To su:

* Potpore za zapošljavanje, pripravništvo, stalni sezonac, potpore za usavršavanje i osposobljavanje na radnom mjestu, samo su neki od programa Mjera aktivne politike zapošljavanja za 2023. godinu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

* Investicije privatnog sektora, poduzetništvo mladih, žena i početnika, obrtna sredstva, ESIF krediti, garancije projekti su Hrvatske banke za obnovu i razvitak, kojima se poseban naglasak stavlja na podršku malim i srednjim poduzetnicima te slabije razvijenim područjima.

* Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije predstavit će Plan industrijske tranzicije Panonske Hrvatske, koji ima za cilj jačanje regionalne konkurentnosti kroz aktivnosti pametne specijalizacije i jačanja pozicije regionalnog gospodarstva u globalnim lancima vrijednosti.

Na seminaru će polaznici dobiti detaljne informacije o svim navedenim projektima, načinima korištenja, kao i pojedinostima oko podnošenja zahtjeva.

Seminar će se održati 5. svibnja 2023. godine u Velikoj vijećnici Osječko-baranjske županije, Županijska 4, I. kat, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati. Predavanje će održati rukovoditelj Odsjeka za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Osijek Hrvoje Kaladić, voditelj područnog ureda HBOR-a za Slavoniju i Baranju Boris Čagalj i ravnatelj Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije Denis Ćosić.

Za sudjelovanja na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave koji se nalazi na web stranicama Županije u okviru projekta “Poduzetnički obzor” najkasnije do 4. svibnja ove godine.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osijek.in