Osječko-baranjska županija nastavlja s ulaganjima u sportske terene i objekte na svom području te ove godine ulaže 400.000 eura u kapitalne investicije jedinica lokalne samouprave i sportskih udruga i klubova. Tako je, nakon provedenog javnog poziva, obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić potpisao 45 novih ugovora o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji, obnavljanju i opremanju različitih sportskih objekata i terena s predstavnicima općina, gradova, udruga i klubova.

– Općina Bilje će dobivena sredstva uložiti u izgradnju malonogometnog igrališta s umjetnom travom. Vrijednost čitave investicije je oko 70.000 eura, a velik dio tog iznosa, točnije 30.000 eura sufinancira nam Osječko-baranjska županija. Naime, što se tiče sporta, naša općina je domaćin niza sportskih aktivnosti, od svjetskih prvenstava do natjecanja lokalnog značaja, a uz odrasle mještane sportom se bavi i više od stotinu djece s našeg područja. Upravo zbog toga, novoizgrađena će infrastruktura pridonijeti dodatnom obogaćivanju sportskih sadržaja i svega onoga što nudimo svojim stanovnicima – rekao je načelnik Općine Bilje Željko Cickaj te zahvalio Županiji na potpori.  

Osječko-baranjska županija kontinuirano prati rad Teniskog kluba Đakovo – kazao je predsjednik Kluba Mišo Mesić i naglasio kako mu je izuzetno drago što je Županija prepoznala napore njihovog sportskog kolektiva. – Nadam se da svojim rezultatima opravdavamo ulaganja Osječko-baranjske županije, a sredstva koja su nam dodijeljena putem ovog javnog poziva iskoristit ćemo za nabavu opreme koja nam je prijeko potrebna – poručio je Mesić.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: Osječko-baranjska županija