Osječko-baranjska županija prepoznala je važnost koncepta „Pametna sela“ te u suorganizaciji s Uredom zastupnika u Europskom parlamentu doc.dr.sc. Tomislava Sokola i Ministarstvom poljoprivrede i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije organizira Konferenciju „Pametna sela – EU koncept razvoja ruralne zajednice“. Konferencija će se održati 9. srpnja 2021. godine s početkom u 10,00 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek, Vladimira Preloga 1, 31000 Osijek.

Na Konferenciji će se predstaviti smjernice novog europskog koncepta te primjeri dobre prakse u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji. Kroz uvodna obraćanja i panel raspravu cilj Konferencije je stručnoj i široj javnosti predstaviti mogućnosti koje pruža EU koncept Pametnog sela kao odrednice strateškog razvoja za ruralna područja.

Sudionici Konferencije su: Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije, doc.dr.sc. Tomislav Sokol, zastupnik u Europskom parlamentu, mr.sc. Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Nataša Tramišak, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, kao i brojni stručnjaci iz područja ruralnog razvoja.

Konferencija se organizira u hibridnom obliku na način da će dio sudionika sudjelovati uživo, ostalim zainteresiranim sudionicima omogućeno je praćenje „online“ na youtube kanalu UO za ruralni razvoj https://youtu.be/AlOV7riKg48

Prijava za sudjelovanje na Konferenciji ispunjava se „online“, a link se nalazi nahttp://www.obz.hr/index.php/pametna-sela/konferencija-pametna-sela

Konferencija se organizira uz provođenje svih epidemioloških mjera.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost
Foto: FAZOS