18. svibnja 2022- godine u organizaciji udruge “Otvarač” u Đakovu će se održati biciklistički brevet i to u dionici od 200 kilometara.

Odmah treba naglasiti kako brevet nije utrka, već to je vid biciklizma u pomaganju jedni drugima, odnosno vožnje u skupinama, a sami smisao je završiti utrku u određenom vremenu. Postoje breveti od 200, 300, 400, 600 te 1000 kilometara. Svaka dužina ima predviđeno vremensko ograničenje, koje se odnosi na završetak vožnje, ali i na prolazak kontrolnih točki. Prije samog početka, sudionici dobivaju kontrolni karton i plan puta kojeg se mora pridržavati.

“Želja nam je promovirati biciklizam kao zdrav sport, zanimljiv vid druženja, te biciklizam kao način stjecanja prijateljstva i iskustva. Svakako tu je i promocija našeg grada i lijepe Đakovštine, odnosno srca Slavonije! Start i cilj će se održati na trgu u Dračicama uz zanimljiv cjelodnevni program jer ćemo u sklopu utrke proslaviti i 4. rođendan naše udruge”, poručuju iz udruge Otvarač.

Vozeći se kroz čak četiri županije, sudionici će moći vidjeti svu ljepotu i raskoš Đakovštine od vinarskog kraja Mandićevca i Trnave, zatim netaknute prirode Borovika, područja oko brdovitog kraja Pake i Levanjske Varoši, pa do ravničarskog kraja odnosno zlatnih polja i žitnice.

Sve o “Otvaračevom” brevetu možete pročitati ovdje.

Ako trebaš novi bicikl ili je potrebno napraviti servis na starom, najbolje mjesto za to je BIKE SHOP Ljubas.

Igor Kretonić
Izvor: Otvarač Đakovo
Foto: Pixabay/ilustracija