U Piškorevcima od danas (15. veljače 2021. godine) djeluje dječji vrtić, i to u novoizgrađenoj i moderno opremljenoj zgradi te prostornim uvjetima za 40 djece o kojima bi trebalo skrbiti devet djelatnika. Vrtić djeluje u sastavu Dječjeg vrtića Đakovo koji obuhvaća 17 odgojnih skupina s 370 djece raspoređenih u tri vrtićke kuće u samom gradu Đakovu, a od sada i u najvećem prigradskom naselju Đakova.

Povodom početka rada novog vrtića danas je održano prigodno otvaranje objekta na komu su, uz ostale uzvanike, bili gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije dr. sc. Dragan Vulin te Antun Vujić, ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju preko koje ovaj projekt financiran sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Naime, ukupna investicija iznosi 5,5 milijuna kuna od čega je iz Programa ruralnog razvoja osigurano 3,73 milijuna kuna.

Dragan Vulin je čestitao gradonačelniku i njegovim suradnicima, kao i svim sudionicima ovog projekta te naglasio da su uspješnom izgradnjom dječjeg vrtića u Piškorevcima pokazali kako na najbolji način iskoristiti sredstva iz europskih fondova i ujedno podići kvalitetu života u ruralnim sredinama.

Osječko-baranjska županija: Službeno priopćenje za javnost