Odbor za dodjelu stipendija i financijskih potpora Grada Đakova objavio je natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija i financijskih potpora studentima za školsku i akademsku 2018./2019. godinu. Za učeničke i studentske stipendije mogu konkurirati mladi sugrađani koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, daroviti studenti i uspješni srednjoškolci koji su upisali studij ili studenti druge i viših godina studija, koji su uspjeh u obrazovanju zabilježili u prethodnom razdoblju. Svi se natječajni uvjeti mogu pročitati na mrežnoj stranici ili oglasnoj ploči Grada Đakova.

Uskoro će tako biti poznato kome će to u kategoriji deficitarnih zanimanja Grad dodijeliti 45 učeničkih stipendija u mjesečnom iznosu od 500 kuna, ali i kojih će 30 darovitih studenata i 15 studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja primati po 1.000 kuna mjesečne stipendije. Bit će dodijeljeno još 38 financijskih potpora, također po 1.000 kuna mjesečno, studentima koji zadovoljavaju kriterije natječaja, među kojima su imovinske prilike u obitelji. Dok je za učeničke stipendije u proračunu rezervirano 200.000 kuna, za studentske je osigurano gotovo četiri puta više, odnosno 750.000 kuna. Ukupno je to 950.000 kuna, što je zamjetan iskorak u ulaganju Grada u obrazovanje mladih (za deficitarna zanimanja) u odnosu na prošlu godinu.

Natječaj je otvoren do 12. siječnja 2019. Svi su potrebni obrasci na mrežnoj stranici Grada, a mogu se dobiti i u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti. Na temelju konačne rang liste prijavljenih gradonačelnik Marin Mandarić donosi odluku o dodjeli stipendija i financijskih potpora u svakoj kategoriji i potpisuje ugovor sa svakim korisnikom.

Danijel Geošić