Ono što samo žena svojom tankoćutnošću zapazi, a objektiv zabilježi, ostavlja osobit trag. Riječi su to kojim bi se mogao opisati sadržaj sinoć, 7. ožujka, otvorene izložbe u predvorju Centra za kulturu Đakovo pod nazivom „Oko žene“.

Ova izložba otvorena je u organizaciji Foto-kino kluba Đakovo kojem su se pridružili Centar za kulturu i Gradska knjižnica i Čitaonica, a povodom sutrašnjeg obilježavanja Međunarodnog dana žena. Na panoima su izložene fotografije ukupno 14 autorica. Na otvaranju izložbe prisutne je pozdravila predsjednica Foto-kino kluba Đakovo Vlatka Berc, dok je o sadržaju govorila potpredsjednica Silvija Butković. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Đakova Marin Mandarić, a u glazbenom dijelu nastupio je Vokalni sastav Art Voice iz Starih Mikanovaca.

Autorice čiji su radovi izloženi su: Vlatka Berc, Irena Germovšek Brekalo, Helena Butković, Silvija Butković, Andrea Dadić, Sandra Drmić, Mirta Germovšek, Ruža Mikešić, Anica Popović, Ivana Puzavac, Dubravka Scharmitzer, Lidija Stenc, Mira Tiborc – Juriša, Katica Vrbešić.

Izvor|Foto: Grad Đakovo