U petak, 11. prosinca otvorena je “Izložba rijetko izlaganih slika iz Likovne zbirke Muzeja Đakovštine.”

Izložba je nastala slučajno, iako je planirana za sljedeću godinu, nakon što je nekoliko izložbi koje su trebale biti postavljene tijekom godine otkazano iz razloga što to nisu dopustili epidemiološki uvjeti.

Muzej Đakovštine i u svojoj Likovnoj zbirci ima što ponuditi posjetiteljima, pravi primjer za to je ova izložba, za koju je važno naglasiti portrete nekadašnjih gradonačelnika Đakova, Antuna Niderlea (to je ujedno i najstarija slika koja je trenutno izložena i nedavno je nabavljena) te portret gradonačelnika Antuna Švarcmajera, autora Milana Tolića. Osim toga, treba istaknuti izložene slike Ise Junga, Ivana Heila, Predraga Golla i ostalih koji su na neki način bili povezani s Đakovom ili slikali vezano za Đakovo.

Izložba je osmišljena tako da se kroz nju protežu poveznice Đakova i regije, istaknuo je autor izložbe Borislav Bijelić. Zamjenik gradonačelnika Robert Francem proglasio je izložbu otvorenom. Izložba je sastavni dio manifestacije Svome gradu za blagdane, koja svake godine nudi različlite sadržaje građanima za provođenje kvalitetnog slobodnog vremena u blagdansko vrijeme. Posjetitelji mogu pogledati izložbu svakim danom tijekom prosinca ove i siječnja iduće godine, ponedjeljkom od 13:00 do 19:00 sati, a ostalim danima, uključujući i vikende, od 9:00 do 13:00 sati.

Izvor: Muzej Đakovštine