U petak je u Muzeju Đakovštine otvorena izložba Irene Jukić Pranjić pod nazivom Strip-mobili.

Strip-mobili su inovacija koja objedinjuje strip i iskustva optičkih i mehaničkih igračaka te automatona. Na ovom projektu autorica se za potrebe scenarija obratila, po njenom najboljim domaćim autorima na području geg-stripa – Dubravku Matakoviću, Filipu Kelavi, Dariju Kukiću i Matiji Pisačiću.

Uz otvorenje ove izložbe predstavljen je i treći broj časopisa Strip-PREFIKS u kojem je objavljena statična verzija Strip-mobila.

Strip-PREFIKS je autorski projekt četvero urednika s višegodišnjim iskustvom rada na stripu – Marka Dješke, Korine Hunjak, Mihaele Erceg i Saše Paprića.

Uz autoricu izložbe – strip-autoricu, ilustratoricu i autoricu animiranih filmova Irenu Jukić Pranjić su izložbu i strip predstavili i renomirani ilustrator Dubravko Mataković i jedan od urednika Strip-PREFIKSA, Saša Paprić.

Izložbu možete pogledati do 20. 11. 2023. godine u Muzeju Đakovštine te tijekom tog perioda prelistati i kupiti sva tri broja Strip-PREFIKSA, kao i druge publikacije strip tematike čiji su autori Marko Dješka, Dušan Gačić, Korina Hunjak, Željko Ivančić, Tihomir Matijević i Jan Škrinjar te Irena Pranjić Jukić.

Izvor|Foto: Muzej Đakovštine