Prvi je dan nove kupališne sezone, otvorene na pragu ljeta, privukao posjetitelje, posebno mlade. Sunčano i toplo vrijeme u kombinaciji s vodom u olimpijskom bazenu zagrijanom na ugodna 22 stupnja i slobodnim ulazom obradovalo je 200-tinjak gostiju koji su 30. svibnja odlučili provesti na Gradskim bazenima. Sezonska se ulaznica može kupiti u bazenskoj kućici (na ulazu), za što je osim 30 ili 50 € (ovisno o izboru – individualna ili obiteljska), uvećanih za trošak izrade od 3 € (po ulaznici), potrebno ispuniti i potpisati privolu te priložiti malu osobnu fotografiju.

Lani su tijekom tri ljetna mjeseca Gradski bazeni zabilježili više od 40.000 kupača, a prodano je bilo skoro 1.500 sezonskih ulaznica i 7.000 narukvica za spust aquaganom. Najmlađi su sugrađani, koji ne plaćaju ulaznicu (do navršenih šest godina), uživali u spuštanju malim toboganom u mali bazen kojemu je za dovršetak sanacije potrebno još najviše dvadesetak dana, pa će i dječji bazen biti spreman za kupanje početkom kalendarskog ljeta.

Gradski su bazeni otvoreni svakodnevno od 10:00 do 19:00 sati. Cjenik svih bazenskih usluga dostupan je na ovoj poveznici.

Izvor|Foto: Univerzal